Over

Hans van Kuijk  1967, (Hanzz)
Hans van Kuijk

Creatieve geest, ondernemer, ambachtsman, kunstenmaker en interieur ontwerper. Hans studeerde eind jaren 80 aan de SH&M te Utrecht als interieur ontwerper. Dagelijks is hij bezig met het creëren van aangename woon en werk omgevingen voor zowel particulieren als ook voor de zakelijke markt, met zijn bedrijf Maas en waal wooninrichters bv. Daarnaast  heeft hij een passie voor de schilderkunst.

Street art meets quasi realisme

Geduld is niet zijn sterkste kant; snel rauw en zonder al teveel detail. Met veel diepgang en emotie ontstaat er een flow/emotie. Waarbij muziek in alle aspecten een grote rol speelt. Losbandig en dominante weergegeven, geen exacte weergave  maar dat wat nodig is voor de toeschouwer om de essentie van het onderwerp te raken. Maar telkens komt de dieper liggende waarheid en emotie, hoe mooi of lelijk ook van het onderwerp aan het licht.

Techniek:  alles wat voor handen is, spuitbussen, acryl op doek, veelal nat in nat, maar ook lagen, vele lagen met spuitmallen in alle soorten voorwerpen.

“Elke opmerking die een reactie is op wat ik dacht toen ik het maakte, en dat wat de ander er in ziet, is geweldig, maar ook confronterend”

Hanzz maakt eigen werk vanuit een scheppende emotie, maar ook werk in opdracht behoort tot de mogelijkheden. Zowel voor particulieren maar ook voor bedrijven op elk denkbaar formaat.